Ventilatie

Dat gezonde lucht belangrijk is, dat weet iedereen. Maar weet u ook hoe u in huis (of in een bedrijfspand) de lucht gezond houdt?

Gezonde lucht in huis met een ventilatiebox

Lucht verversen is de enige methode die echt werkt om lucht gezond te houden. Met andere woorden: de vervuilde lucht eruit, schone lucht erin. Met een ventilatiebox kunt u dit voor elkaar krijgen.

De werking van een ventilatiebox is simpel. Vanuit verschillende ruimten in huis wordt de ‘gebruikte’ lucht weggezogen. Zo komt er weer ruimte voor nieuwe lucht. Deze wordt op de natuurlijke manier aangezogen, bijvoorbeeld via de ventilatieroosters. Aan dit laatste stuk komt geen apparaat te pas. Het afvoeren van vervuilde lucht en hiermee ruimte maken voor nieuwe, regelt een ventilatiebox.

Een ventilatiesysteem is dus een aanschaf waarmee u uw leefklimaat verbetert. Het systeem is in sommige gevallen enkel aangesloten op de badkamer of het toilet. In andere gevallen wordt lucht weggezogen uit meerdere ruimtes van het pand. We denken graag met u mee over de mogelijkheden in uw situatie.

Ventilatiebox vervangen

Heeft u een ventilatiebox die al een aantal jaren zijn werk doet? Het laten vervangen van de ventilatiebox is een eenmalige extra uitgave die zichzelf terug verdient. Dit komt doordat de boxen van tegenwoordig aanzienlijk minder stroom verbruiken dan hun voorgangers. Bijkomend voordeel is dat de ventilatieboxen door de jaren heen zo zijn verbeterd dat een nieuwe ventilatiebox stiller zal zijn en effectiever afzuigt.

Ga naar onze contactpagina voor de aanvraag van meer informatie over het aanschaffen of laten vervangen van een ventilatiebox.

Duurzame ventilatie middels een warmteterugwininstallatie

Hierboven hebben we u al uitgelegd waarom het belangrijk is de lucht in ruimten te verversen. Behalve een ventilatiebox is hiervoor ook een warmteterugwin systeem geschikt. Deze laatste heeft als bijkomend voordeel dat de warmte van de weggezogen lucht hergebruikt wordt. Dit maakt een warmteterugwininstallatie een duurzame oplossing voor ventilatie.

Hoe werkt warmte terugwinnen?

De werking van een warmteterugwininstallatie is behoorlijk technisch. We zullen het u beknopt en eenvoudig uit te leggen. Uiteraard kunnen we dit verder toelichten indien daar behoefte aan is.

De weggezogen vuile lucht is vaak warmer dan de lucht buiten. De warmte van deze lucht wordt daarom door dit systeem gebruikt om de verse lucht op te warmen. De opgewarmde buitenlucht wordt vervolgens uw huis ingeblazen. Zo heeft u verse lucht en een aangename temperatuur in huis.

Wij werken met verschillende energiebesparende technieken. Bijvoorbeeld een WTW-unit die gekoppeld is aan een warmtepomp.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de duurzame mogelijkheden die wij bieden? Bekijk dan ook eens onze pagina over duurzame technieken. Of neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. We vertellen u er graag meer over!

Onderhoud en reparatie van ventilatiebox of WTW-unit

U kunt ons niet alleen inschakelen voor het installeren van een ventilatiebox of WTW-unit. Ook het onderhoud ervan en eventuele reparaties kunt u aan ons overlaten.
Wij raden aan de box of unit jaarlijks te (laten) reinigen om de werking optimaal te houden.

Breen Installaties

Breen Installaties is een installatiebedrijf in Bruinisse. Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en Voorne Putten zijn het middelpunt van het werkgebied. U kunt ons benaderen voor werkzaamheden in heel Zuidwest-Nederland. Informatie en offertes zijn altijd vrijblijvend op te vragen. Neem hiervoor contact met ons op.