Werkzaamheden aan de waterinstallatie

Breen Installaties voert vrijwel alle werkzaamheden aan de waterinstallatie uit. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het repareren van een afsluiter, of aan het vervangen van een dichting in een kraan. Ook de aanleg van waterleidingen valt hieronder.

Een aantal specifieke werkzaamheden lichten we graag wat verder toe. Zo hopen we u een goed beeld te geven van de mogelijkheden.

Verbouwing

badkamer, toilet of keuken

Verbouwingen zijn er klein en groot. Of het nu gaat om een nieuw toilet of om een compleet nieuwe badkamer, wij zijn u graag van dienst.

Bij veel verbouwingen is het noodzakelijk om leidingen te verleggen of nieuw aan te leggen. Ook het aansluiten van bijvoorbeeld de kranen en afvoer komt hierbij kijken. Omdat deze werkzaamheden deskundigheid vereisen, is het verstandig een loodgieter of installateur bij uw verbouwing te betrekken. In Zuidwest-Nederland kunt u hiervoor een beroep op Breen Installaties doen.

Winterklaar maken

bungalow, chalet of stacaravan

Speciaal voor recreatieverblijven hebben wij een aftapservice. Dit wordt ook wel het ‘winterklaar maken’ van een vakantieverblijf genoemd.

Vorst kan voor grote problemen zorgen in een bungalow, chalet of stacaravan. Als er niet correct is afgetapt, kan het achtergebleven water bevriezen. Niet alleen in de leidingen is dit risico aanwezig, maar ook in de boiler, geiser en afvoerputjes. Door het laten aftappen en doorblazen van de waterinstallatie bent u er zeker van dat al het water is verwijderd. Zo voorkomt u schade aan de installatie door vorst.

Legionella

controle en voorkomen

Legionella is een bacterie die longontsteking kan ververoorzaken. De legionellabacterie bevindt zich onder andere in waterleidingen. Op plaatsen waar water stilstaat, krijgt de bacterie de kans zich te vermenigvuldigen. Dit leidt tot gezondheidsrisico’s.

Om deze risico’s weg te nemen voeren wij preventieve legionella controles uit. Ook plaatsen wij de daarvoor bestemde appendages. Deze houden vermenigvuldiging van de bacterie in de leidingen tegen. Wij voeren legionellacontroles uit in heel Zuidwest-Nederland.

Waterontharder

Kalkaanslag verkort de levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Een kraan, een wasmachine, een koffiezetapparaat… Allemaal lijden ze onder de hardheid van het water. Dat is zonde natuurlijk, zeker omdat dit vrij eenvoudig weg te nemen is. Ook mensen met huidklachten kunnen met een waterontharder hun huidproblemen verminderen.

Een waterontharder reinigt het water voordat het in uw apparaten terecht komt. Het maakt ‘hard water’ zachter. De hoeveelheid kalk die zich in de apparaten verzamelt neemt hierdoor aanzienlijk af. Zelfs de kalkaanslag op badkamertegels wordt minder na het plaatsen van een waterontharder.Ook het schoonmaken van ramen, en het droogmaken van de glazen douchewand is hier mee een stuk makkelijker.

Welke waterontharder is geschikt?

Er zijn verschillende soorten waterontharders. Uiteraard allemaal met eigen voor- en nadelen. Bij twijfel over welk type waterontharder in uw geval het meest geschikt is, kunt u contact met ons opnemen. We kunnen u uitgebreid adviseren zodat u achteraf geen spijt krijgt van uw keuze.
Wilt u een waterontharder aanschaffen en laten plaatsen in Zeeland of Zuid-Holland? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Wist u dat een waterontharder gunstig is voor de stookkosten? Het zorgt namelijk voor minder kalk in de leidingen, hierdoor is er meer ruimte voor warm water.

Breen Installaties

Breen Installaties is een installatiebedrijf in Bruinisse. Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en Voorne Putten zijn het middelpunt van het werkgebied. U kunt ons benaderen voor werkzaamheden in heel Zuidwest-Nederland. Informatie en offertes zijn altijd vrijblijvend op te vragen. Neem hiervoor contact met ons op.